Den ressourcegivende patient.😀

Jeg er psykiatrisk patient på region hovedstadens psykiatriske center Amager beliggende på Digevej 110 2300 København s. Der er noget jeg har spekuleret ret meget over, og det er hvem er det som giver mig omsorg, er det sygeplejerskerne på det psykiatriske center, eller er det patienterne, eller er det både sygeplejerskerne/sundhedspersonalet og patienterne. For alle menneske både sygeplejerskerne/sundhedspersonalet og patienterne på det psykiatriske center er i besiddelse af ressourcer, som giver mig nye muligheder for at leve mit liv,på den måde som jeg har lyst til at leve mit liv på. Jeg har selv tit og ofte blandet mig i om patienterne på centeret fik den rigtige og nødvendige omsorg fra det sundhedsfaglige personale, og jeg er kommet til den konklusion, at ja det gør patienterne, de får,den nødvendige omsorg fra det sundhedsfaglige personale. Men når så det sundhedsfaglige personale går ned med stress, og har følelsen af at de er udbrændte, så kan hjælpen til det sundhedsfaglige personale komme fra en uventet kant. Jeg har nemlig som patient skrevet til sundheds og ældreminister Magnus Heunicke og spurgt om det kunne have sin rigtighed, at det psykiatriske sundhedspersonale havde følelsen af stress og udbrændthed, og sundheds og ældreminister Magnus Heunicke svarede, at det var en del af den nye regerings fokusområder, at sikre at sundhedspersonalet ikke fik stress og følelsen af udbrændthed når de gik på arbejde.

Godt nytår

Med venlig hilsen

Broder Tom Fastrup Steffens

København s den 31-12-2019

Leave a Reply